Sobota, 20. Apríl 2024

Dnes má meniny Marcel
Zajtra má meniny Ervín

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Kánonická misia Kánonická misia UPOZORNENIE: Úprava kánonickej misie
UPOZORNENIE: Úprava kánonickej misie

Po reorganizácií diecéz v roku 2008, ktorá sa týkala aj našej Nitrianskej diecézy, sú doposiaľ na našom území v platnosti kánonické misie vydané viacerými Ordinármi na dobu neurčitú ešte z predchádzajúcej doby.

 

Aby sa vyhlo formálnym nedorozumeniam a ešte viac sa skvalitnila katechéza v diecéze, otec biskup, Mons. Viliam Judák rozhodol, že všetky kánonické misie vydané na dobu neurčitú katechétom - laikom (nekňazom) končia svoju platnosť dňa 30.6.2013. Znamená to, že všetky (aj v Nitre vydané misie) na dobu neurčitú týmto dňom strácajú platnosť.

Upozorňujeme všetkých katechétov našej diecézy, ktorí takúto misiu majú, aby si vo vlastnom záujme obvyklým spôsobom a v dostatočnom časovom predstihu cez miestneho farára/správcu farnosti podali žiadosť o vystavenie novej.

(Potrebné tlačivá si môžete stiahnuť z našej stránky.)

 

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

No events

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.