Utorok, 19. Marec 2024

Dnes má meniny Jozef
Zajtra má meniny Víťazoslav

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Vzdelávanie Aktualizačné vzdelávanie Metodický deň pre učiteľky MŠ
Metodický deň pre učiteľky MŠ

V sobotu 24. novembra 2018 zorganizovali pracovníci DKÚ Metodický deň pre učiteľky materských škôl, v ktorých sa uskutočňuje náboženská výchova.

V úvode riaditeľ DKÚ Ondrej Kellner v duchovnom príhovore povzbudil účastníčky slovami Evanjelia. Pripomenul, že udelením kánonickej misie nás otec biskup povoláva, požehnáva a posiela, aby sme sa starali o maličkých a viedli ich k vzťahu s Ježišom cez naše osobné svedectvo. Pár slov venoval aj prichádzajúcemu Adventu, ktorý nie je časom čakania, ale aktívneho očakávania.

Mária Petríková zo ZŠ sv. Gorazda v Nitre urobila za spoluúčasti prítomných ukážku výchovnej aktivity o sv. Lucii.

Učiteľky MŠ v oblasti náboženskej výchovy vo svojich MŠ pracujú v rôznych podmienkach. Pokiaľ v cirkevných MŠ sa tento duch dá realizovať počas celého dňa, v štátnych je to možné zo súhlasom rodičov viac-menej len v rámci krúžku. V diskusii prezentovali svoje výchovné postupy a ukázali niektoré pomôcky, ktoré používajú.

Stretnutie bolo motivujúce a prebiehalo v príjemnej priateľskej atmosfére.

FOTOGALÉRIA

 

Vyberáme z fotogalérie

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.