Štvrtok, 18. Apríl 2024

Dnes má meniny Valér
Zajtra má meniny Jela

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Aktuality Aktuality z domova Učebnice a pracovné zošity na šk. rok 2020-2021
Učebnice a pracovné zošity na šk. rok 2020-2021
Napísal : KPKC   

 

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SR OTVORILO PRE ŠKOLY TRH NA NÁKUP UČEBNÍC.

Ministerstvo poskytne základným školám na zakúpenie schválených učebníc, učebných textov, pracovných zošitov, odporúčaných učebníc a odporúčaných pracovných zošitov príspevok na školský rok 2020/2021. Zatiaľ sa to týka ročníkov ZŠ 1.-5.roč. (5. roč. iba jazyky). Objednávky pre tieto ročníky zaslané na edičný portál ministerstva školstva v októbri 2019 sa rušia – ministerstvom nebudú vybavené.

Príspevok na učebnice na školský rok 2020/2021 sa každej škole poskytne podľa počtu žiakov podľa stavu k 15. septembru 2019 (údaje zo štatistických výkazov škôl)

a podľa výšky príspevku na žiaka.

Bližšie informácie, tabuľku s výškou príspevku na žiaka, ako aj webové sídla vydavateľstiev nájdete na https://www.minedu.sk/data/att/16543.pdf

V prípade 1.roč. ZŠ je ponuka pracovného zošita Radostná cesta lásky, ktorého vydavateľom je KPKC v cene 4,95 eura za ks (https://kpkc.sk/shop/). Niekomu sa to môže zdať za pracovný zošit veľa. Jedná sa však o farebnú „interaktívnu pracovnú učebnicu“. Tento termín ministerstvo nepozná. Chceli sme dosiahnuť, aby deti dostali túto pomôcku novú každý rok.

 

Smernica MŠVVaŠ určuje pre učebnice na výchovy pre prvý ročník životnosť 3 roky, preto ju dieťa muselo na konci šk. roka odovzdať. Na ministerstve sme dohodli, že ju vydáme ako pracovný zošit (podobne ako pri etickej výchove), ktorý dieťa nemusí odovzdať. Ide teda o pracovný zošit a učebnicu v jednom.


Učebnice náboženstva pre 2. až 5. roč. ZŠ v prípade potreby treba objednávať v SSV. Pracovné zošity pre 2.-5. roč. ZŠ treba objednávať vo vydavateľstve Don Bosco (http://www.pracovnyzosit.sk/) (možno ich hradiť z príspevku ministerstva školstva, len dajte pozor, pretože tieto PZ sú tie, ktoré doteraz hradili rodičia) ostatné ročníky PZ (t.j. 6. -9. roč) si deti kupujú.

Tieto údaje platia pre šk. rok 2020/2021

 

 

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

No events

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.