Piatok, 29. Marec 2024

Dnes má meniny Miroslav
Zajtra má meniny Vieroslava

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Vzdelávanie Aktualizačné vzdelávanie OBLASTNÉ STRETNUTIA KATECHÉTOV 2021
OBLASTNÉ STRETNUTIA KATECHÉTOV 2021

Pred začiatkom školského roka v dňoch 24. - 27. augusta zamestnanci Diecézneho katechetického úradu v Nitre navštívili štyri spádové oblasti diecézy – Nové Zámky, Nitru, Topoľčany, Trenčín. Vyšli tak v ústrety katechétom, aby nemuseli ďaleko cestovať.

Spoločne sa pomodlili Korunku Božieho milosrdenstva, vypočuli si duchovné slovo, ktoré im sprostredkoval riaditeľ DKÚ vdp. Ondrej Kellner. Poukázal cez stretnutie Filipa s Natanaelom na službu katechétov, ktorí majú o Ježišovi poskytovať nielen informácie, ale vydávať aj svedectvo, a tak pozývať žiakov do vzťahu s Ním.

Daniela Balážová, autorka Pracovného zošita katolíckeho náboženstva pre 1. ročník ZŠ, hovorila o dôvodoch vzniku pracovného zošita, vysvetlila jeho koncepciu a spôsob využitia na hodinách náboženskej výchovy. V závere Daniela Hodásová oboznámila prítomných o výbere kníh Svätého písma, ktoré budú študijným materiálom na Biblickú olympiádu v novom školskom roku. Poukázala na najčastejšie chyby, ktorým sa treba vyhýbať vo výtvarnej časti súťaže Biblia očami detí a mládeže a poskytla niekoľko aktuálnych informácií.

Všetkým – katechétom i deťom navštevujúcim náboženstvo, vyprosujeme veľa darov Ducha Svätého a Božiu pomoc pre nový školský rok.

FOTOGALÉRIA

 

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

Str Apr 10, 2024
Formačné stretnutie katechétov Nitra, Močenok, Lužianky

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.