Utorok, 19. Marec 2024

Dnes má meniny Jozef
Zajtra má meniny Víťazoslav

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Námety
Námety
"Moja účasť na sv. omši" - slovníček pre deti šk. rok 2023/2024

Objednávku slovníčkov "Moja účasť na sv. omši" môžete zaslať cez objednávkový formulár do 15. júla 2023.

 
Ruky nádeje
Napísal ZŠ s MŠ sv. Gorazda Nitra   

Pôstne obdobie je časom, kedy sa asi všetci snažíme robiť dobré skutky. Učia sa to aj naši najmenší prostredníctvom rôznych aktivít. Jednou z nich je výzva Svätého Otca Františka - Ruky nádeje, pridaj ruku k pokoju - ktorou nás vyzýva k modlitbe za pokoj vo svete.
Pri vstupe do našej MŠ máme pripravený strom nádeje, na ktorý deti pridávajú svoju obkreslenú ruku s menom, ako dôkaz modlitby za pokoj. Veľmi sa tešíme, že do tejto krásnej spoločnej aktivity sa pridali aj rodičia a modlia sa s deťmi doma. Ďakujeme za všetky ochotné srdiečka a ruky, ktoré prosia o pokoj. Pripojíte sa aj vy?

FOTOGALÉRIA

 
RUKY NÁDEJE - pôstna aktivita
Napísal Misijné dielo   

 

Pridaj ruku k pokoju

Misijné dielo deti pozýva deti na Slovensku, aby sa počas pôstneho obdobia modlili za pokoj vo svete. Pápež František nás neustále prosí, aby sme sa modlili predovšetkým za Ukrajinu, ale pridávame aj Ďalšie krajiny, ktoré spomínal na Vianoce – Etiópiu, Sýriu, Libanon, Jemen Mjanmarsko a Irán. Deti k modlitbe pozývajú kňazi, rodičia, animátori alebo katechéti. Výzva je teda adresovaná farnostiam, školám a rodinám.

Bližšie informácie nájdete tu: RUKY NÁDEJE

 

 

 
Bibliq - projekt pre mladých

Saleziánsky pastoračný tím dáva do pozornosti projekt, ktorý mladým ľuďom približuje Sväté písmo - online biblickú ligu s názvom Bibliq.

Formou súťaže mladí denne čítajú Bibliu v aplikácii na počítači príp. v mobile, odpovedajú na kvízové otázky, zbierajú body a plnia skupinové úlohy.

Zároveň im Bibliq vysvetľuje čítané state v nových súvislostiach - sú k nim pripravené videá, obrázky a mapy. Liga trvá tri mesiace a jej vyvrcholením je finále -
Veľká biblická víkendovka.

Každý tím potrebuje sprievodcu - dospelú osobu, ktorou môže byť napríklad aj katechéta. Preto sa obraciame na vás a budeme vďační,
ak túto informáciu posuniete ďalej. Pre lepšie vysvetlenie, aká je úloha sprievodcov, môžete pozrieť napríklad tento článok [1].

Všetky potrebné informácie nájdete na webe www.bibliq.

Prihlasovanie do Bibliqu je otvorené ešte týždeň a pol, do 1. februára 2023.

 
Ježišovo srdce

Milí katechéti,

dávame do pozornosti aj ďalšiu ponuku na tému Ježišovo srdce. Viac informácii nájdete TU.

 

 
« ZačiatokDozadu1234567DopreduKoniec »

Stránka 1 z 7

Vyberáme z fotogalérie

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.