Utorok, 19. Marec 2024

Dnes má meniny Jozef
Zajtra má meniny Víťazoslav

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Aktuality
Aktuality
Stretnutie učiteľov cirkevných materských škôl a štátnych materských škôl

V sobotu 17.02.2024 sa v Nitre stretli učiteľky materských škôl z Nitry a Topoľčian.

Vdp. Ondrej Kellner, riaditeľ DKÚ Nitra, v duchovnom príhovore povzbudil prítomných a motivoval k hlbšiemu prežívaniu pôstneho obdobia.

Téme pôstu, odriekania, pokánia a obety sme sa venovali počas celého stretnutia a odovzdávali sme si skúsenosti, ako túto tému spracovať a ponúknuť deťom predškolského veku. Nechýbala ani prezentácia vhodných pomôcok a prác detí. Videli sme tiež ukážkovú vyučovaciu hodinu nbv, ktorú nám predviedla sr. Mária Dominika Tomanová, vhodnú na obdobie pôstu.

Stretnutie pokračovalo vzájomným zdieľaním skúseností z  celoročnej duchovnej formácie detí v materskej škole.

Všetci sme sa povzbudili a načerpali nielen nové sily, ale aj nápady do ďalšej práce s deťmi. Všetkým ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

 

Fotogaléria

 
Vianočný vinš 2023

 
Oblastné stretnutia katechétov

Katechéti nitrianskej diecézy sa v uplynulom mesiaci stretávali na oblastných stretnutiach v Nových Zámkoch, Nitre, Topoľčanoch a v Bánovciach nad Bebravou. Obsahom stretnutí bola odborná prednáška o Evanjeliu podľa Jána, ktoré je v tomto roku jednou z kníh 22. ročníka biblickej olympiády. Prednášajúcimi boli odborníci v danej oblasti: biblista Prof. ThDr. Pavol Farkaš, PhD. a doc. Mgr. Róbert Horka, PhD, prekladateľ komentárov Jánovho evanjelia od sv. Augustína.

Ďakujeme obom našim prednášajúcim za jedinečný náhľad a obohacujúci výklad tejto biblickej knihy.

FOTOGALÉRIA

 
Na charaktere záleží

Milí katechéti,

sekcia náboženskej výchovy UKF v Nitre Vás srdečne pozýva na prednášku spojenú s workshopom Na charaktere záleží, ktorá sa uskutoční 24.10.2023 od 13.00 do 15.00 hod. v zasadačke dekanátu FF na Štefánikovej ul. v Nitre.

Rečníkom bude Mgr. Marek Wiesenganger, PhD. z Trnavskej univerzity, jeden z tvorcov a propagátorov nového konceptu zavedenia charakterovej výchovy ako prierezovej témy do škôl. Vstup je voľný.


 
Naskladnenie PZ Radostná cesta lásky 1. ročník

Milí katechéti,

oznamujeme vám, že KPKC, n.o má opäť naskladnené pracovné zošity pre 1. ročník ZŠ západný obrad a v prípade záujmu si ich môžete objednať.

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 1 z 19

Vyberáme z fotogalérie

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.